top of page

SÄÄTIÖN TARKOITUS

 

 

 

 

 

LASINVALMISTUKSEN PERINTEEN JATKUMINEN

 

Nuutajärvellä on vuodesta 1793 lähtien omistauduttu lasin valmistukseen intohimolla. Säätiö tukee lasikulttuurin ja muun korkeatasoisen taideteollisen osaamisen jatkuvuutta ja monipuolistumista Nuutajärvellä.

 

AINUTLAATUINEN KULTTUURIMILJÖÖ

 

Nuutajärven Lasikylän pittoreski puuarkkitehtuuri on peräisin 1850-luvulta. Säätiö pyrkii vaikuttamaan Lasikylän kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuskannan säilyttämiseen.  Tavoitteena on Nuutajärven miljöön kokonaisvaltainen kehittäminen yhteisön ja matkailijoiden tarpeiden mukaisesti.

 

AMMATTITAITO JA KANSAINVÄLISYYS

 

Nuutajärveläiseen lasikulttuuriin kuuluu oleellisena osana lasialan koulutus sekä ammatissa toimiville että alalle hakeutuville. Avoin ja utelias ilmapiiri luo edellykset kehittyvälle ammattitaidolle ja tuotekehitykselle sekä mahdollistaa kansainväliset yhteydet lasialalla. Säätiö tukee monipuolista lasialan koulutusta Nuutajärvellä.

 

ESINEET KERTOVAT HISTORIAA

 

Säätiö ylläpitää ja kartuttaa Nuutajärven historiaan ja nykyisyyteen liittyvää lasikokoelmaa ja muuta kulttuurihistoriallista materiaalia. Kokoelmaa esitellään yleisölle. Yhteistyötä  alan koti- ja ulkomaisten museoiden ja kokoelmien kanssa kehitetään.

 

YHTEINEN NUUTAJÄRVEN LASIKYLÄ

 

Työtapamme perustuu avoimeen vuorovaikutukseen. Haluamme ylläpitää keskustelua ja mahdollistaa uudet avaukset Nuutajärven Lasikylän kehittämiseksi. Tiedotamme toiminnastamme säännöllisesti.

bottom of page